Wednesday, March 18, 2015

Erilaisuudesta vahvuudeksi

Haasteet auttavat meitä kasvamaan. Kun venytämme oman osaamisemme tai totuttujen toimintatapojen rajoja, se avaa mahdollisuuden oivaltaa ja oppia uutta, uudistua.

Olen omalla urallani useamman kerran hypännyt uusiin haasteisiin uteliaana ja nöyränä, innokkaana oppimaan uusia tehtäviä ja kulttuureja. Vuosien aikana olenkin saanut työskennellä lukuisista eri maista ja kulttuureista tulleiden asiakkaiden ja kollegojen kanssa.
Taakse katsoen yksi innostavimmista oivalluksista uusissa tehtävissä on ollut oman jo opitun ja koetun näkeminen uudenlaisessa valossa: tätä osaan, tällä on arvoa, näin voin hyödyntää tuota kokemustani uudessa kontekstissa. Onnistumisen kannalta merkittävä asia on ollut omaan rooliin ja panokseen kohdistuvien tavoitteiden ja odotusten selkeys. Näiden osalta olen aina kokenut oman vastuuni suurena ja käyttänyt aikaa asioiden konkretisoimiseen keskustellen. Iso kysymys on aina ollut: mitä lisäarvoa tässä ympäristössä pystyn antamaan ja mitä uutta saamaan? Ei siis vain omana itsenäni, vaan osana tätä uutta kokonaisuutta.

Uusi toimintaympäristö, uudenlaiset osaamishaasteet ja uudet ihmiset edellyttävät meiltä aina oman itsemme uudenlaista asemoimista osana kokonaisuutta. Sama koskee tiimiä tai ryhmää, jonka kokoonpano muuttuu uuden ihmisen saapuessa tai jonkun lähtiessä siitä. Toiminnan tehokkuuden ja yhteisen onnistumisen kannalta on tärkeää, että uusi ”tiimiytyminen” tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

Aloitttaessani osana Pertec-tiimiä alkuvuodesta 2012 sain ympärilleni monimuotoisen ryhmän huipputekijöitä. Tiimimme koostuu syntyperältään eri puolelta maailmaa tulevista, eri maissa opiskelleista ja työskennelleistä ihmisistä. Työkokemuksemme on eri toimialoilta ja tehtävistä. Olemme erilaisia, mutta viitekehys on yhteinen ja tavoittelemme samaa, eli kykyä tuottaa asiakkaalle mahdollisimman suurta lisäarvoa.
Kuten kollegani David edellisessä blogissamme kirjoitti, Pertecin hyvän johtamisen –viitekehys kantaa ja toimii eri kulttuuriympäristöissä ja maissa. Se on vahva perusta kaikelle toiminnallemme eri puolilla maailmaa operoivien asiakkaidemme kanssa.

Mikä tekee tiimistä ja saamastamme asiakaspalautteesta vahvan?
- Yhteinen perusta, tavoitteet ja viitekehys.
- Kulttuurien ja kokemuksen monimuotoisuus ja erilaisuus.
- Kyky arvostaa ja kehittää näitä erilaisia osaamisia synergisesti täydentämään toisiaan.
- Tahto ja kyky hyödyntää erilaisuutta lisäarvoksi asiakkaalle, kun käytämme aikaa asiakkaiden kuunteluun ja tarpeiden ymmärtämiseen. Valmennuksiemme sisältö muokataan aina asiakaslähtöisesti.

Vahvuus ei synny itsestään. Ryhmä yksilöitä ei ole vielä yhteen hiileen puhaltava ja erilaisuutta rakentavasti hyödyntävä tiimi, joka pystyy aidosti tuottamaan lisäarvoa.
Tiimi ei toimi tiiminä ellei sitä kehitetä tiimiksi ja tiiminä.

Miten sinun tiimistäsi tai johtoryhmästäsi tehdään yhä parempi?
Ota yhteyttä.

Marita Hänninen 
p. 040 566 0389 
marita.hanninen@pertec.fi

Coach
Teamcoach Organisaation kehittäjä
Partner

#pertecteamcoaching #ryhmäcoaching #johtoryhmävalmennus #hyväjohtaminen #leadingrenewal


No comments:

Post a Comment